Začal svoz vánočních stromků v Českých Budějovicích

Společnost FCC České Budějovice každoročně zajišťuje pravidelný svoz vánočních stromků. Letošní byl zahájen 2. ledna a potrvá do 20. února. Svozová firma apeluje na občany, aby vánoční stromky odkládali buď u stanovišť na separovaný odpad, nebo u kontejnerů na komunální odpad.

„Odloží-li občané v uvedeném časovém období stromky u stanovišť na tříděný odpad, případně v bytové zástavbě u klasických kontejnerů, obsluha svozového vozu stromky naloží a odveze. Stromek nepatří dovnitř nádoby na odpad,“ připomíná Roman Braný, ředitel FCC České Budějovice.

Společnost FCC České Budějovice začala stromky svážet první pondělí po Novém roce. Svoz z ulic, tedy od stanovišť kontejnerů na komunální a separovaný odpad, bude pokračovat až do 20. února. Po tomto datu mohou občané samozřejmě nadále odstrojené stromky nosit do sběrných dvorů. Zde svezené a odevzdané stromky shromažďujeme a následně předáváme k dalšímu zpracování. Slouží zejména jako součást biomasy k výrobě tepla. Zbytky stromků se využívají též jako technologický materiál pro rekultivaci kalojemů. V minulých letech bylo vždy svezeno téměř 45 tun stromků.

Harmonogram svozu vánočních stromků z území statutárního města Č. Budějovice

Po – Vltava, Máj, Šumava, H. Dvory, Zavadilka, České Vrbné
Út – S. Vrbné, Třebotovice, Kaliště, N. Vráto, Husova kolonie
St – střed města, Pražské předměstí, Havlíčkova kolonie, Kněžské Dvory, Nemanice