Srbija

Kompanija FCC EKO je uzela učešće na Poslovnom forumu Španija-Srbija od 2. do 4. novembra u Palati Srbija u Beogradu.

Kompanija FCC EKO je uzela učešće na Poslovnom forumu Španija-Srbija od 2. do 4. novembra u Palati Srbija u Beogradu.

ICEX Španija Izvoz i investicije, u saradnji sa Španskom privrednom komorom i Trgovinskim odeljenjem Abasade Španije u Beogradu, organizovala je Skup preduzetnika u Beogradu, uz podršku Vlada Srbije i Španije i njihovih resornih ministarstava, sa ciljem da omogući španskim preduzetnicima nalaženje prilika za poslovanje u ovoj zemlji putem boljeg upoznavanja ciljnog tržišta i mogućnosti za investicije i saradnju preduzeća koji već postoje u sazvanim sektorima.


Forum je organizovan na visokom nivou sa najvišim zvaničnicima Vlade Republike Srbije i uz prisustvo Predsednika Srbije gospodina Aleksandra Vučića, Premijerke Srbije gospođe Ane Brnabić, ministara Vlade Republike Srbije (finansije, odbrana, poljoprivreda, zaštita životne sredine, građevinarstvo, trgovina, energetika, evropske integracije). Špansku delegaciju je predvodila ministarka industrije, trgovine i turizma Rejes Maroto.


Sazvano je više od 20 španskih kompanija iz sledećih sektora: energetika, obnovljivi izvori energije, železnička i saobraćajna infrastruktura, namenska industrija, vazduhoplovstvo, građevinarstvo, IT & telekomunikacije, veterina, konsultantske usluge i životna sredina.


Kompanija FCC je imala zapaženo učešće i svojim izlaganjem direktno Predsedniku Republike Srbije i Premijerki Vlade Republike Srbije ukazivanjem na probleme u regionalnom upravljanju otpadom, postojanju 3500 divljih smetlišta i 160 uređenih smetlišta. U Srbiji trenutno postoji 11 sanitarnih deponija koje su izgrađene po evropskim standardima od kojih su dve u vlasništvu kompanije FCC. FCC ima dovoljno kapaciteta da primi komunalni otpad iz Jedinica Lokalne Samouprave koje geografski gravitiraju ka njenim lokacijama. 


Organizovani su odvojeni sastanci sa ministarkom zaštite životne sredine, Irenom Vujić i sa saradnicima premijerke Vlade RS za ekologiju sa ciljem unapređenja saradnje i partnerskom rešavanju problema u oblasti zaštite životne sredine.


Učešće kompanije FCC EKO na ovako značajnom Skupu preduzetnika je veoma važno i funkcionalno kako bi se zajednički obezbedili i organizovalo sprovođenje upravljanja otpadom i delili primeri dobre prakse.


Nakon održanog Biznis foruma usledili su individualni sastanci sa predstavnicima Španske Ambasade, ekonomskim savetnikom, gospodinom Hose Lopes Tomas de Karansa, direktorom Kabineta Predsednika Srbije, predstavnicima Ministarstva za zaštitu životne sredine na  čelu sa ministarkom Irenom Vujić kao i Generalnim direktorom kompanije FCC u Srbiji. 


Poslovni forum i individualni sastanci su dobra osnova u saradnji ove dve države i jasan pokazatelj da se svaka prilika koristi za unapređenje odnosa u oblasti zaštite životne sredine.

Kompanija FCC

Vaš servis za budućnost

_mp56983.jpgPre nego što počnemo: pogledajte obradu vaših ličnih podataka

Ako posetite sajt koji beleži kolačiće, mala tekstualna datoteka će biti kreirana na vašem računaru i sačuvana u vašem pretraživaču. Sledeći put kada posetite istu stranicu, to će vam pomoći da se brže povežete na veb. Naša veb stranica će vam ponuditi relevantne informacije i olakšati vam rad.

Kolačiće uglavnom koristimo za anonimnu analizu saobraćaja i za poboljšanje naše veb stranice. Ako podesite pretraživač da blokira kolačiće, moguće je da će se veb lokacija usporiti i da neki delovi veb lokacije neće raditi potpuno ispravno. Više informacija o obradi kolačića.