Srbija

Industrija

Upravljanje industrijskim otpadom

FCC trenutno pruža usluge za više od 75 industrijskih klijenata u Srbiji.

Industrija zahteva visok nivo upravljanja otpadom koji se na lako izvodljiv način može uskladiti sa potrebama svakog klijenta.

Mogućnost uspostavljanja i sprovođenja sistema upravljanja otpadom, poznavanje relevantnih zakona u cilju praktične primene, i smanjenje rizika za životnu sredinu, najvažnije su karakteristike FCC u Srbiji čiji zaposleni poseduju veštine i znanja da ove osnovne postulate prenesu klijentima u industriji.

Opasan otpad 

FCC klijentima u industriji može da obezbedi uslugu sakupljanja i transporta opasnog otpada. Pored toga posedujemo kapacitete i logistiku za organizaciju zbrinjavanja otpada koji nije moguće deponovati u Srbiji.

Na deponiju „Vrbak“ prihvata se samo otpad koji ispunjava kriterijume za prihvatanje. Azbestni otpad se odlaže na deponiju u posebne kasete, vidljivo označene, namenjene odlaganju azbestnog otpada, odvojeno od ostalog otpada na deponiji.

Kaseta je sa svih strana odvojena od ostalog otpada HDPE folijom debljine 2mm, obeležena vidljivom tablom za odlaganje otpada koji sadrži azbest.

Vozilo koje transportuje nereaktivan opasan otpad namenjen trajnom zbrinjavanju na deponiji u kaseti za nereaktivan opasan otpad mora biti prethodno najavljeno, kako u skladu sa zakonom tako i u skladu sa internim procedurama minimum 48h pre dolaska kako bi se na lokaciji obezbedili adekvatni uslovi. Predmetni otpad mora biti upakovan u skladu sa pravilnikom, zakonom i mora posedovati adekvatnu dokumentaciju (dokument o kretanju otpada, putni nalog, otpremnicu, prevoznicu, izveštaj ovlašćene akreditovane laboratorije o karakteru otpada). Nakon utvrđivanja ispravnosti dokumentacije vozilo se upućuje na istovar. Manipulacija se vrši adekvatnim manipulativnim sredstvom. Prilikom svakog istovara otpada su prisutna dva obučena radnika. Nakon zatvaranja kasete u kojoj je odložen azbestni otpad zabranjene su bilo kakve dodatne aktivnosti (otvaranje, kopanje) kako bi se sprečilo oslobađanje azbestnih vlakana i prašine u životnu sredinu.

Aktivnosti koje obavlјa kompanija FCC nema negativnih uticaja na životnu sredinu što dokazuje i posedovanje integrisane dozvole  koja je od velike važnosti za kompaniju FCC. Svojim delovanjem  naša kompanija daje ogroman doprinos očuvanju životne sredine i širenju ekološke svesti čime   pokazujemo visok stepen društvene odgovornosti i posvećenost  stalnom unapređenju zaštite životne sredine.FCC klijenti: 

Brose, DPC, JP EPS, HIP Petrohemija, British American tobacco, Swisslion, Nis ad, Masterplast Yu, Green Energy Point, SET Reciklaža, Bambi, AMM Mind, Tetra Pak, Minth Automotive, CCC Shoes&Bags, Tiffany Production, Soja Protein, Zoppas, Carlsberg i dr.


Pregled usluga

/files/fcc_ikony/consulting.svg
Konsalting


/files/fcc_ikony/container-skip-and-hire.svg
Iznajmljivanje kontejnera


/files/fcc_ikony/container.svg
Sakupljanje I odlaganje neopasnog otpada


/files/fcc_ikony/hazardous-waste.svg
Odlaganje opasnog otpada


/files/fcc_ikony/transport.svg
Transport industrijskog neopasnog i opasnog otpada 


/files/fcc_ikony/winter.svg
Zimska služba 


/files/fcc_ikony/street-cleaning.svg
Čišćenje ulica


Pre nego što počnemo: pogledajte obradu vaših ličnih podataka

Ako posetite sajt koji beleži kolačiće, mala tekstualna datoteka će biti kreirana na vašem računaru i sačuvana u vašem pretraživaču. Sledeći put kada posetite istu stranicu, to će vam pomoći da se brže povežete na veb. Naša veb stranica će vam ponuditi relevantne informacije i olakšati vam rad.

Kolačiće uglavnom koristimo za anonimnu analizu saobraćaja i za poboljšanje naše veb stranice. Ako podesite pretraživač da blokira kolačiće, moguće je da će se veb lokacija usporiti i da neki delovi veb lokacije neće raditi potpuno ispravno. Više informacija o obradi kolačića.